Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Bloc prăbuşit cu expertiza întreagă

Bloc prăbuşit cu expertiza întreagă

picture-037 Abatere de la desfăşurarea lucrărilor, eroare în cadrul proiectului de execuţie sau a expertizei tehnice, una din acestea poate fi cauza prăbuşirii pe parcursul zilei de azi a unui perete a unui bloc din Chişinău.

Primarul  Dorin Chirtoacă, s-a deplasat astăzi pe str. Anton Pan, 1A, unde s-a prăbuşit o parte din imobil. Edilul-şef al Chişinăului i-a convocat într-o şedinţă pe responsabilii din cadrul tuturor serviciilor, implicate în elaborarea documentaţiei de proiect, eliberarea autorizaţiei de construire şi supraveghere a procesului tehnologic.

 

Potrivit lui Radu Blaj, vicearhitect-şef al municipiului Chişinău, imobilul aparţine unui agent economic şi construcţia este una veche. Proprietarul a solicitat reconstrucţia imobilului, cu extindere pe verticală. În acest sens, a fost elaborat un proiect de execuţie, există expertiza tehnică a construcţiei, iar Primăria a eliberat autorizaţie de construire. La rândul său, proprietarul a informat că astăzi au început lucrările de săpare a fundaţiei, după care peretele lateral s-a surpat.

 

În context, primarul general al Chişinăului a solicitat Inspecţiei de Stat în Construcţii să facă o expertiză tehnică, pentru a stabili cauzele incidentului. Dorin Chirtoacă a menţionat că există trei ipoteze privind producerea acestuia – abatere de la desfăşurarea lucrărilor, eroare în cadrul proiectului de execuţie sau a expertizei tehnice, arată un comunicat al Primăriei Chişinău.